BBrain Basic – Analoge Dementieklok wit

Bent u op zoek naar een klok die op traditionele wijze de tijd, dag, dagdeel en datum weergeeft? Dan is deze analoge klok zeer geschikt.
De BBrain Basic analoge dementieklok is speciaal ontworpen voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen.

De klok is overzichtelijk en brengt structuur en rust. Naast de standaard weergave van datum, dag en tijd geeft deze analoge dementieklok ook het
dagdeel (ochtend, middag, avond, nacht) weer.
De klok heeft een groot (10 inch) scherm met oplichtende letters en cijfers. In de avonduren (van 19.00 tot 07.00 uur) is deze verlichting gedimd.
Voor elk uur kan een toon ingesteld worden, als extra geheugensteuntje voor de gebruiker. De klok kan eenvoudig schakelen tussen de digitale en analoge weergave.

169.00

Kies uw kleur:

 • Wit

 • Zwart

 • Gratis verzending
 • 14 dagen bedenktijd
 • #1 merk op het gebied van kalenderklokken
 • Op werkdagen voor 15.00 uur besteld
  volgende dag in huis!
Dagelijkse planning en structuur

Dagelijkse planning en structuur

Ondersteuning bij afgenomen tijdsbesef

Ondersteuning bij afgenomen tijdsbesef

Het vergroten van de zelfredzaamheid

Het vergroten van de zelfredzaamheid

BBrain Basic Wit Medicijn

Medicijn herinneringen en alarmen

Via de instellingen kunnen een aantal standaard alarmen worden ingeschakeld zoals een medicijnalarm, een melding om naar bed te gaan, een melding om op te staan en losse alarmen. Deze kunnen ingesteld worden met een aantal verschillende frequenties: eenmalig, dagelijks, maandag tot en met vrijdag of op zondag. Dit is handig als bijvoorbeeld medicatie op een vast tijdstip ingenomen moet worden. Het alarm zet je uit door op een willekeurige knop aan de achterkant van de klok te duwen. Dit staat duidelijk aangegeven in het scherm zodra het alarm af gaat.

Verschil tussen Analoge Dementieklok en de Digitale Dementieklok

Schakelen analoog en digitaal
Schakelen BBrain analoog en digitaal

De Analoge en de Digitale Dementieklok hebben dezelfde functionaliteiten, het enige verschil is de weergave in analoge of digitale vorm. Vaak herkennen dementerende mensen niet meer de digitale tijdsaanduiding (16:34), maar wel nog de analoge stand van wijzers als indicatie van tijd. Deze klok toont de analoge tijd op het extra grote 10 inch scherm.

Zowel de analoge weergave als de digitale weergave kunnen op een tweetal manieren getoond worden, namelijk de standaard zwart/wit weergave en een weergave voor slechtzienden in zwart/geel (Ongeveer 85% van alle visuele beperkingen in Nederland komen voor bij mensen vanaf 50 jaar of ouder). Daarnaast kan de digitale weergave ook nog de dag in een rode balk tonen speciaal voor mensen met dementie.

Zelfredzaamheid
MEER
RUST EN
ZEKERHEID

Mobiel

MEER RUST EN ZEKERHEID
DUIDELIJKE
HERINNERINGEN

Mobiel

DUIDELIJKE HERINNERINGEN
Herinneringen

BBrain Basic Analoog in beeld

Verschil tussen 8 inch Dementieklok en 10 inch Dementieklok

Vergelijking BBrain 10 inch en 8 inch Wit
BBrain Family D2 en app

Ook interessant: een klok met agendafunctie en App

Naast de BBrain Basic analoge klok is er ook de BBrain Family klok welke via het internet aan te sturen is met een handige app. Wilt u via de app afspraken in de agenda zetten en beheren, berichten sturen of een leuke foto tijdens uw vakantie sturen naar de klok? Dan is de BBrain Family D2 voor dementie de juiste oplossing. Voor senioren in het algemeen of met beginnende geheugenproblemen is de BBrain Family G2 geschikt. U kunt op beide klokken zelfs beeldbellen met uw naasten of zorgverleners.

 • Gratis verzending
 • 14 dagen bedenktijd
 • #1 merk op het gebied van kalenderklokken
 • Op werkdagen voor 15.00 uur besteld volgende dag in huis!

169.00

Veelgestelde vragen

Er is geen internet nodig om gebruik te kunnen maken van de kalenderklok. U (of een naaste) stelt alles in op de klok zelf. U heeft alleen een stopcontact nodig om gebruik te maken van de klok.
Het alarm zet je uit door op een willekeurige knop aan de achterkant van de klok te duwen. Dit staat duidelijk aangegeven in het scherm zodra het alarm afgaat.

Dat is geen probleem. Op onze supportpagina kunt u, naast installatievideo’s, de handleiding downloaden en eventueel uitprinten.

Klik hier om naar de supportpagina te gaan.

U kunt ons altijd bellen of e-mailen. Ons BBrain team helpt u graag.

Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 8:30 en 17:30 direct telefonisch contact met ons opnemen via: 088 0080 130

Neemt u liever per e-mail contact op, of is onze klantenservice gesloten? Mail dan direct naar: [email protected]

Andere veelgestelde vragen kunt u hier vinden.