Subsidie: SET CoViD 2.0 bij BBrain

Stimuleringsregeling E-Health Thuis

Tot €50.000 subsidie per zorgaanbieder voor het implementeren van digitale toepassingen. Zonder eigen inleg. De regeling is 27 juli opengegaan en loopt tot en met 30 november 2020 of tot de subsidieplafonds zijn bereikt.

Set Subsidie banner

Aanbieders van zorg die tijdens de coronacrisis extra willen inzetten op digitale zorg op afstand kunnen in aanmerking komen SET CoViD 2.0 subsidie. Deze subsidie voorziet in digitale toepassingen voor cliënten of hun verzorgers. Het subsidiebedrag is een vast bedrag van € 50.000. Maximaal 40% hiervan mag ingezet worden voor de aanschaf, lease- en licentiekosten van e-health toepassingen. Ook kunt u het subsidiebedrag inzetten om externen in te huren, die helpen bij het implementeren van e-health toepassingen. Dit geldt dus ook voor de producten van BBrain.

BBrain helpt u graag bij de aanvraag

 • We geven u, in een persoonlijke video call, graag uitleg over de kracht en inzetbaarheid van de BBrain in uw organisatie

 • We bepalen samen in welke mate en vorm de BBrain in uw organisatie ingezet gaat worden en maken vervolgens een kostenberekening

 • Samen stellen we een plan op voor het RVO, die vervolgens toetst of uw plan aansluit bij de doelstellingen van de regeling

 • De aanvraagformulieren vullen we samen met u in

 • Na de toewijzing van de subsidie zorgen we ervoor dat u direct aan de slag kunt met het implementeren van de BBrain

Wacht niet te lang

De regeling gaat 27 juli open en loopt tot en met 30 november 2020 of totdat de subsidieplafonds zijn bereikt. Er is € 77 miljoen subsidie beschikbaar. De laatste regeling werd in maart 2020 opengesteld en moest al binnen enkele dagen sluiten, omdat het subsidieplafond was bereikt. Van de ruim 1.700 aanvragen konden toen slechts 460 aanvragen worden toegekend.

Wat kan BBrain voor uw zorgorganisatie betekenen?

Set Subsidie G2

Beeldschermzorg op afstand

 • Vergroot zelfredzaamheid van de cliënt
 • Ideaal voor mensen met een beperking, senioren én dementerende senioren
 • Ondersteunt zowel cliënt als zorgverlener
 • Eenvoudig beeldbellen
 • Snel berichten en herinneringen sturen of afspraken beheren op afstand
 • Alles in één overzichtelijk dashboard
Personenalarmering BBrian

Personenalarmering in de zorg

 • Creëert veilige en zelfstandige (thuis)situaties
 • Activeer alarm met één druk op de knop
 • Inclusief dwaaldetectie
 • Mogelijkheid om te koppelen aan de BBrain klokken
 • Compact en stevig
 • Alles overzichtelijk in één dashboard

Veelgestelde vragen

Op de website van het RVO kunt u alle informatie vinden omtrent de SET.

Dat kan altijd. Onze service verlening en producten zijn al bij meer dan 10.000 klanten naar volle tevredenheid in gebruik.
We kunnen nu al de benodigde informatie verzamelen en bespreken. Neem hiervoor contact met ons op. We helpen u graag.

Een aanbieder die zorg en/of ondersteuning biedt aan minimaal 50 thuiswonende cliënten of hun verzorgers kan een aanvraag indienen.  Aanbieders van zorg kunnen een aanvraag indienen vanaf 27 juli.

Het subsidiebedrag is een vast bedrag van € 50.000, waarvan u maximaal 50% mag inzetten voor de aanschaf, lease- en licentiekosten van digitale/ toepassingen. Ook kunt u het subsidiebedrag inzetten om externen in te huren die helpen bij het implementeren en gebruik van deze digitale toepassingen. Er is geen eigen bijdrage vereist.
De regeling ondersteunt toepassingen die bijdragen aan ondersteuning/zorg op afstand voor thuiswonende cliënten ten tijde van de coronacrisis. Voorbeelden zijn tablets met beeldzorgapps, apps om een indicatie te stellen of een mantelzorger te ontlasten, medicatiedispensers en telebegeleiding en bijbehorende licenties.

Alle producten en abonnementen (in elke gewenste combinatie), die worden benoemd op onze website, kunnen gesubsidieerd worden. Concreet wil dit zeggen:

Senioren producten:
BBrain Family G2 kalenderklok
BBrain Basic digitale kalenderklok

Dementie producten:
BBrain Family D2 dementieklok
BBrain Basic analoge dementieklok
BBrain Basic digitale dementieklok

Personenalarmering:
BBrain Personenalarmering

Accessoires:
BBrain Bluetooth speaker (D2 en G2)

Nee. Er is geen eigen bijdrage nodig.

Het Ministerie van WWS geeft aan dat de regeling in de tweede helft van juli geopend wordt. Wij houden u vanzelfsprekend hierover op de hoogte wanneer u bij ons aangeeft interesse te hebben.

Ja. Ook dan maakt u gewoon aanspraak op deze nieuwe regeling.

De SET (Stimuleringsregeling E-Health Thuis) regeling wordt door het RVO uitgevoerd en stimuleert zorgaanbieders om eHealth oplossingen op te schalen. Hiervoor wordt een budget door de overheid beschikbaar gesteld.