Wil jij werken voor een award winning jong en innovatief bedrijf op het snijvlak van technologie en zorg? Krijg jij energie van de dynamiek van een groeiende start-up? Kun jij klantwensen vertalen naar productontwikkeling en heb je ervaring en affiniteit met UX/(G)UI? Dan ben jij misschien wel de Product Designer die wij zoeken. Op korte termijn zoekt BBrain een:

 

Product Designer
standplaats Maastricht
(32 – 40 uur per week)

Functieomschrijving

Van betekenis zijn voor onze klanten, dat is wat BBrain drijft. Wij gaan in alles dat wij doen voor een 9+. Als Product Designer ben jij verantwoordelijk voor het continu verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van de gebruiksvriendelijkheid van onze producten en diensten, en de presentatie daarvan. Dat gaat van de functionaliteiten van onze producten inclusief de verpakking en unboxing ervaring, tot en met de usability van onze website. In het bijzonder richt jij je op de doorontwikkeling van de BBrain Family en bijhorende Portal/App. Deze technologische oplossing, ontworpen voor mensen met dementie en andere vormen van cognitieve achteruitgang is op 29 juni jl. uitgeroepen tot ‘Beste Product voor mensen met dementie’ bij de JAIN Challenge 2023!

Jij vertaalt klantwensen en -behoeften naar nieuwe en te verbeteren functionaliteiten. Feedback van gebruikers, mantelzorgers en zorgprofessionals vertaal jij naar prototypes, UX en GUI design. Je bent hiermee de verbinder naar onze software developers. Je bent er daarnaast niet vies van om in een klein team je handen uit de mouwen te steken en andere taken op te pakken buiten de functieomschrijving.

Wat breng je mee?

Met jouw klantgerichte instelling vind je het belangrijk om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Geïnteresseerd luisteren naar de feedback van klanten en daarop passende acties uitzetten; daar word jij blij van. Bovendien ben je hartstikke nieuwsgierig én zorgvuldig. Willen uitzoeken waarom bepaalde dingen gaan zoals ze gaan en onderzoeken of het beter kan; dat omschrijft jou ook. Dankzij jouw uitstekende communicatieve vaardigheden ben je een goede vertegenwoordiger van BBrain in gesprekken met mantelzorgers, zorgprofessionals en andere stakeholders.

BBrain Family G2 generaties

Taken

 • Verantwoordelijk voor het verzamelen van inzichten, (data-)analyse, ontwerp (UX en GUI), testen en de uiteindelijke uitkomst van functies en upgrades;
 • Bedenken en ontwerpen van eenvoudige oplossingen, o.a. in de vorm van prototypes die je test en valideert, waarbij je je baseert op klantinzichten, data en jouw design visie;
 • Ontwikkelen van interactie en grafische ontwerpen met een scherp oog voor esthetiek;
 • Aanbevelingen doen voor verbeteringen die zijn gebaseerd op best practices en standaarden en het continu volgen van nieuwe trends in zorgtechnologie om beslissingen te onderbouwen;
 • Opstellen, coördineren en bewaken van de product development roadmap;
 • Bewaking van budget en planning van product development projecten;
 • Coördineren van meerdere parallel lopende projecten en het verzekeren van een soepele uitvoering.

Wat we vragen

 • HBO/WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in Industrial Design en minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Ervaring met UX en GUI design en ervaring met Design Thinking;
 • Ervaring met Agile/Scrum is gewenst;
 • Ervaring met Adobe programma’s, zoals Photoshop en Indesign is gewenst;
 • Je bent creatief, ondernemend en besluitvaardig;
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je kunt goed zelfstandig werken en bent verantwoordelijk, tegelijkertijd ben je een echte teamspeler;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van de Duitse taal is een pré;
 • Eigenaarschap: je toont initiatief en wacht niet op anderen om dingen voor elkaar te krijgen, je daagt anderen uit, je houdt overzicht over jouw taken en prioriteert je dagelijkse werkzaamheden;
 • Door je veerkrachtige houding en energieke persoonlijkheid kom je het best tot recht in de dynamische omgeving van een groeiende start-up.
Vraag offerte aan

Wat we jou bieden

BBrain biedt je een werkomgeving waarbinnen je de vrijheid krijgt om kansen en mogelijkheden te signaleren en hier zelfstandig mee aan de slag te gaan. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en er zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, 28 vakantiedagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband en een thuiswerkregeling. We bieden je een marktconform salaris tussen de €3090 en €4893 bruto per maand (fulltime basis), afhankelijk van je opleiding en werkervaring. Tot slot kom je in een jong, informeel en enthousiast team te werken, dat onderdeel uitmaakt van de Asker Healthcare Group, een professionele, ambitieuze, internationale speler op de Europese zorgmarkt.

Over BBrain

BBrain is een jong, ambitieus bedrijf in de zorgmarkt. Onze missie is om ervoor te zorgen dat mensen met dementie en andere vormen van cognitieve achteruitgang zo lang mogelijk gelukkig en zelfstandig thuis kunnen leven. De zorgtechnologie van BBrain biedt ondersteuning in het dagelijks leven en richt zich op zowel noodzaak als plezier. We staan dagelijks in contact met cliënten, mantelzorgers en zorgprofessionals. Onze eindgebruikers zijn met name senioren en mensen met dementie. We maken onze opmars in andere doelgroepen die te maken hebben met cognitieve achterstand en/of behoefte hebben aan dagstructuur. Elk contact is daarmee een moment van maatwerk. In alles wat we doen, functioneren we als een buddy voor mensen.

Producten banner

Enthousiast?

Giert de adrenaline door je lijf na het lezen van deze vacature? J Mail dan jouw motivatiebrief en CV naar onze afdeling HR via [email protected]. Wie weet nodigen wij je snel uit voor een kop koffie!

Acquisitie n.a.v. deze vacature is niet nodig.