Een Family G2 of Family D2 klok?


Bij het aanschaffen van een BBrain Family kalenderklok kan er twijfel ontstaan over welke klok het meest geschikt is voor u. Op deze pagina lichten we toe wat precies de verschillen zijn tussen de Family G2 en Family D2 variant en welke het beste bij uw situatie past.

Waarom een BBrain Family klok?

Een BBrain Family klok is een slimme klok die senioren en dementerenden ondersteunt in het dagelijkse leven. Door de overzichtelijke weergave van de tijd, datum en het dagdeel is het altijd duidelijk welke dag het is, wat de datum is, welk dagdeel het is en hoe laat het is.

Verder kunnen de slimme Family klokken gebruikt worden als geheugensteuntje van afspraken of belangrijke gebeurtenissen. Zo mist u of missen jouw (groot)ouders nooit meer een afspraak.

Daarnaast is het grote voordeel van de slimme Family klokken dat ze op afstand beheerd worden via de gratis app. Via de app kunnen afspraken/activiteiten, berichten en foto’s naar de klok gestuurd worden.

Tot slot zijn veel gebruikers erg blij met het feit dat je ook kunt beeldbellen met de Family klokken.

De verschillen tussen de Family G2 en D2

Hoewel de Family klokken veel overeenkomsten hebben, zijn er ook een aantal grote verschillen. Bij de Family G2 spreken we van een kalenderklok en bij de Family D2 van een dementieklok.

Passief / actief: De Family G2 de actieve variant, ontwikkeld voor senioren met beginnende dementie en (beginnende) geheugenproblemen. De directe gebruiker kan met deze klok interacteren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld door de agenda klikken of foto’s bekijken.

De D2 variant is de passieve variant. Dit houdt in de klok alleen via de app beheerd kan worden door de mantelzorgers of verzorgers. De verwanten van de klok. Er is een zwarte, prikkelvrije achtergrond die rustig en overzichtelijk is.

Functies: Bij de Family G2 kunt berichten, foto’s en afspraken ontvangen op de klok. De foto’s worden automatisch aan de galerij toegevoegd, de afspraken automatisch in de agenda gezet en de berichten automatisch in het berichtenoverzicht. U kunt deze altijd inzien via de klok (en via de app).

Bij de D2 is het mogelijk om activiteiten en foto’s te sturen naar de klok. Deze kunnen tevens dienen als herinneringen voor bijvoorbeeld medicijninname. U kunt bijvoorbeeld ook een activiteit sturen naar de klok en instellen dat de activiteit een X aantal minuten voor aanvang in het beeldscherm verschijnt, bijvoorbeeld dat om half 11 in de ochtend een melding verschijnt ‘om 12 uur bij de kapper zijn’. De klok spreekt dit ook uit.

Beeldbellen: Beeldbellen is voor zowel de G2 als de D2 mogelijk. Het enige verschil is dat bij de bij d G2 van en naar de klok videobellen mogelijk is en bij de D2 is het alleen mogelijk om naar de klok te bellen. Dit omdat de D2 de passieve variant is.

De rest van de functionaliteiten is hetzelfde. Zo hebben beide varianten een spraakfunctie, kunnen ze beiden de tijd digitaal of analoog weergeven, zijn ze beiden op afstand beheerbaar, kun je met ze allebei beeldbellen, hebben ze beiden een slechtziende functie en kun je te allen tijde wisselen van het G2 interface naar het D2 interface en vice versa.

Welke BBrain Family past het beste bij mij?

Bovenstaande verschillen kunnen al een idee geven welke klok het beste bij u past. De Family G2 is echt ontwikkeld voor mensen die zelf nog actief met de klok bezig kunnen zijn. Dus die zelf nog door de klok kunnen klikken en zelf beeldbellen kunnen starten. De G2 richt zich met de functies berichten sturen, de galerijfunctie en het beeldbellen van en naar de klok ook op het nader bij elkaar brengen van kinderen en ouders. Zo missen ze geen moment meer.

Zo ziet de Family G2 eruit:

Als interactie met de klok niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld bij verder gevorderde dementie, is de D2 aan te raden. Deze variant is ook ontwikkeld met de behoeften van dementerende personen in het achterhoofd. Denk hierbij aan een overzichtelijk, rustig en prikkelvrij scherm wat erg prettig is voor dementerenden. Maar ook dat de klok passief is en er niet zomaar instellingen aangepast kunnen worden als er op het scherm of op knoppen gedrukt wordt, wat ook vaker voorkomt bij dementerenden.

Zo ziet de Family D2 eruit:

Het komt ook weleens voor dat dementerenden in eerste instantie prima met de Family G2 variant om kunnen gaan, maar dat naarmate de dementie vordert, ze de G2 wat minder of niet meer kunnen hebben. Geen probleem, u kunt de G2 variant gemakkelijk omzetten naar een D2 variant via de instellingen van de klok. Een BBrain Family klok kan dus aangepast worden naar uw behoeften en kan zo voor lange tijd ondersteuning bieden.

Twijfelt u welke BBrain Family het beste bij u past? Bel ons gerust en dan kijken we samen welke klok het meest het beste aansluit bij uw wensen en behoeften.

BBrain Family G2 - Agenda

BBrain Family G2

229,- exclusief abonnement

  • Interactie met klok mogelijk
  • Ontvang berichten, foto’s en afspraken
  • Op afstand beheerbaar via de app
  • Beeldbellen van en naar klok mogelijk
  • Omzetten naar D2 is mogelijk
BBrain Family D2 - Home

BBrain Family D2

229,- exclusief abonnement

  • Geen interactieve klokgebruiker nodig
  • Ontvang activiteiten & foto’s
  • Op afstand beheerbaar via de app
  • Beeldbellen naar klok mogelijk
  • Omzetten naar G2 is mogelijk