Beeldbellen: Hoe werkt dat?


Hoe beeldbellen werkt is voor jongeren vaker een weet en voor ouderen een vraag. Maar geen zorgen, alles is te leren met goede uitleg. Op deze pagina zullen we uitleggen wat beeldbellen precies is en hoe beeldbellen werkt zodat u snel zelf aan de slag kunt met beeldbellen!

Wat is beeldbellen?

Beeldbellen is een manier om contact te zoeken met iemand waarbij je degene niet alleen hoort, maar ook kunt zien op het scherm. Ook komt beeldbellen in de zorg steeds vaker voor. Dikwijls gebeurt dit via de mobiele telefoon, een computer of een tablet. Een tablet is ideaal voor ouderen, omdat het apparaat niet een te groot formaat heeft, maar wel groot genoeg om degene aan de andere kant van de “lijn” goed te zien. Dit is onder andere waarom BBrain voor een tabletvorm heeft gekozen.

Voor beeldbellen is het nodig dat uw apparaat waarmee u wilt beeldbellen verbonden is met het internet. Dit kan via uw wifinetwerk thuis. Indien u geen wifinetwerk thuis heeft, is dat ook geen probleem. In veel apparaten kunt u een simkaartje stoppen, waarmee u toegang tot internet krijgt. Zo werkt het ook met de BBrain tablets. U kunt deze eenvoudig aan uw wifi koppelen, maar indien u geen wifi heeft kunt u de BBrain voorzien van een simkaart.

Klinkt dit allemaal nog een beetje ingewikkeld voor u? Geen stress, wij staan altijd voor u klaar om u te helpen met het verbinden van uw BBrain met het internet.

Hoe werkt beeldbellen?

Beeldbellen werkt op verschillende manieren en via verschillende programma’s. U kunt beeldbellen via uw smartphone, laptop, desktop of tablet. In bijna alle gevallen heeft u voor beeldbellen een speciaal programma of applicatie nodig, zoals Skype, Whatsapp of Zoom.

Het voordeel van voorgenoemde opties is dat ze vaker gratis zijn. Het nadeel is dat u in bezit moet zijn van een apparaat met internet. Daarbij moet u de voorgenoemde programma’s downloaden en is het vaker ook te betwisten hoe veilig deze programma’s zijn. Zo zijn er weleens datalekken geweest of slaan ze vaker ongevraagd data op zonder uw toestemming. Bij de installatie van zo’n programma is is een beetje digitale kennis wel nodig.

Maar gelukkig zijn er ook nog eenvoudigere opties, zoals beeldbellen met een BBrain klok. Beeldbellen via een BBrain werkt heel gemakkelijk. Met de BBrain Family G2 kunt u eenvoudig beeldbellen met uw dierbaren. Het installeren van de BBrain zelf is een eenmalig en eenvoudig en daarnaast staan wij altijd klaar om u telefonisch te ondersteunen mocht dat gewenst zijn.

Eenmaal geïnstalleerd is het mogelijk om met 2 klikken op de BBrain klok uw dierbaren te beeldbellen. Voor uw dierbaren is het wel nodig dat ze de (gratis) BBrain applicatie hebben geïnstalleerd op de tablet, desktop of mobiel. De BBrain zal dan naar dit apparaat bellen. Als uw dierbaren u bellen dan kunt u eenvoudig opnemen met zelf maar één druk op de knop!

Omdat de Family G2 een kalenderklok is, zijn nog een aantal andere opties om te connecten met uw dierbaren via de BBrain. Zo kunnen uw dierbaren mooie momenten delen met u door middel van het versturen van berichten en foto’s naar de BBrain seniorenklok en is het mogelijk voor ze om uw agenda op afstand te beheren. Bekijk de BBrain Family G2 pagina voor meer informatie over de overige opties.

Beeldbellen voor ouderen

Beelbellen voor ouderen werkt vaker anders dan voor jongeren. Voor het oorspronkelijke beeldbellen is vaker digitale kennis nodig en een geschikt apparaat met internet. Ouderen zijn vaker niet in het bezit van beiden. Vandaar dat BBrain met een optie is gekomen om eenvoudig te beeldbellen voor ouderen zodat u ieder geval de optie heeft om uw kinderen of (groot)ouders te spreken en zien wanneer u wilt. Met maar 2 drukken op de knop is het al mogelijk om te beeldbellen met uw naasten.

Daarnaast is het mogelijk voor uw naasten om u foto’s en berichten te sturen en om de agenda op afstand te beheren. Zo mist u nooit meer mooie momenten en wordt u meer betrokken bij het leven van uw dierbaren. BBrain brengt u dichter bij elkaar en zorgt ervoor dat u geen moment mist!

BBrain Family G2 generaties

Eenvoudig beeldbellen met BBrain

Wilt u graag eenvoudig beeldbellen met een betrouwbaar apparaat en veilige software? Dan is de BBrain Family G2 uw redder in nood! BBrain is een technologisch hulpmiddel en daarom ontwikkeld met grote nauwkeurigheid, kennis uit de theorie en praktijk en aan de hand van gebruikersfeedback. Zo sluiten onze BBrain’s goed aan bij de wensen van onze gebruikers. Rachelle beaamt dat met haar enthousiaste reactie:

⭐⭐⭐⭐⭐
Mijn oma is weer opgewekt!

Ik heb deze klok voor mijn oma gekocht. Ze heeft dementie en zit in een speciaal verpleeghuis. Ze is ontzettend blij met de BBrain. Ik kan echt zeggen dat ze veranderd is, sinds ze de klok heeft. Het geeft haar meer rust, structuur en besef van tijd. Tevens is ze een stuk opgewekter, aangezien we nu fijn met haar kunnen beeldbellen. Zo kunnen we elkaar toch net even wat vaker zien. Echt een aanrader voor senioren met dementie.

Rachelle8 | Eijsden | 30 juni 2020
via Bol.com

Eigenschap G2 beeldbellen

BBrain Family G2 Kalenderklok

  • Interactie met klok mogelijk
  • Ontvang berichten, foto’s en afspraken
  • Op afstand beheerbaar via de app
  • Beeldbellen mogelijk