“Hoi oma,
Wij zijn het…”

Kalenderklokken van BBrain

Altijd dicht bij je dierbaren

Kalenderklokken zijn slimme hulpmiddelen voor ouderen die helpen bij het besef van tijd en ondersteunen om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo kan een kalenderklok bijvoorbeeld een alarm ingesteld worden indien het tijd is om op te staan, voor het middagdutje en wanneer het tijd is om naar bed te gaan. De family kalenderklokken van BBrain maken het daarnaast ook mogelijk om gemakkelijk in contact te komen én te blijven middels berichtjes, foto’s en beeldbellen met uw dierbaren, waar u en wanneer u wilt.

BBrain biedt twee soorten kalenderklokken voor senioren aan: de BBrain Family kalenderklok G2 en de Digitale Kalenderklok. Lees hieronder waarom een BBrain kalenderklok onmisbaar is in uw leven, de verschillen tussen de kalenderklokken en welke kalenderklok het beste bij uw situatie past.

BBrain Kalenderklok-wit-agenda-NL

BBrain Family G2 Kalenderklok

199,-
  • Interactie met klok mogelijk
  • Ontvang berichten, foto’s en afspraken
  • Op afstand beheerbaar via de app
  • Beeldbellen
  • Kan worden omgezet naar D2
BBrain basic kalenderklok

BBrain Basic Digitale kalenderklok

59,-

  • Geen interactieve klokgebruiker nodig
  • Volledig gericht op rust & structuur
  • Extra grote klok & lettergrootte
  • Met slechtziende functie

Waarom een kalenderklok?

Ondersteuning bij afgenomen tijdsbesef

Een BBrain kalenderklok ondersteunt bij een afname in tijdsbesef. Op het 10 inch beeldscherm worden de tijd, datum en dagdeel groot weer te geven zodat het met één blik op de BBrain duidelijk is hoe laat het is, welke dag het is en het dagdeel. De BBrain Family G2 spreekt, indien gewenst, de tijd en het dagdeel om het hele uur uit of spreekt dit uit wanneer je op het touchscreen op de virtuele klok tikt.

BBrain voor slechtzienden

De cijfers en letters worden groot weergeven op het 10 inch scherm zodat de datum en tijd goed af te lezen is. Speciaal voor slechtziende ouderen is er een slechtziende functie die u eenvoudig in en uit kunt schakelen. Eenmaal geactiveerd, zullen de letters en cijfers in het geel worden weergeven op een zwarte achtergrond dat zorgt voor een maximaal contrast.

Icoon dementie

Een kalenderklok is een goede hulp voor senioren met (beginnende) geheugenproblemen. Er kunnen bijvoorbeeld alarmen worden ingesteld wanneer het tijd is om op te staan, voor het middagdutje of voor naar bed te gaan. Indien je het handig vindt om ook alarmen te kunnen zetten voor medicijninname, de verjaardag van de gebruiker en Kerst en Nieuwjaar is de Basic Digitale Dementieklok geschikter voor jouw situatie. Bij de Family G2 kalenderklok ben je helemaal vrij om zulke herinneringen zelf in te stellen en bij de Basic Digitale Kalenderklok zijn deze alarmen vooraf ingesteld, maar kun je wel zelf de tijd bepalen.

Het vergroten van de zelfredzaamheid

Een kalenderklok vergroot zelfredzaamheid. De ondersteuning in tijdsbesef en de alarmen zorgen ervoor dat de gebruiker weer wat zelfredzamer wordt. Daarnaast wordt de zelfredzaamheid nog een stuk vergroot bij de Family G2 kalenderklok, waar de familie of verzorgers makkelijker kunnen ondersteunen op afstand waardoor de oudere langer zelfstandig thuis kan blijven wonen.

Dagelijkse planning en structuur

Ook dragen kalenderklokken bij aan het creëren van structuur en overzicht. Door de continue weergaven van de tijd, datum en dagdeel wordt er overzicht geboden aan de oudere. Ook wordt bij de Family G2 de kalender weergeven zodat het voor de oudere duidelijk is wat de planning van de dag is.  De alarmen die bijvoorbeeld elke dag om de dezelfde tijd afgaan creëren structuur en houvast.

Contact en verbinding

Tot slot is een BBrain Family G2 kalenderklok het perfecte hulpmiddel om je (groot)ouders dichter te betrekken bij uw leven en eenzaamheid te verminderen. Met deze kalenderklok kun je ze op afstand ondersteunen door afspraken in te plannen, berichten en foto’s te sturen en te beeldbellen. De app biedt de mogelijkheid in contact te komen waar je wilt, wanneer je wilt.

De Family G2 werkt met een abonnement. Er zijn verschillende abonnementen die je maandelijks kunt opzeggen.

Wat onderscheidt BBrain van andere kalenderklokken?

BBrain onderscheidt zich van andere kalenderklokken en merken doordat de BBrain kalenderklokken en dementieklokken gemaakt zijn vanaf de werkvloer. Specialisten, verplegend personeel, gebruikers en mantelzorgers hebben allemaal de koppen bij elkaar gestoken om zo een praktisch hulpmiddel voor ouderen neer te zetten. Door de input van verschillende gebieden mee te nemen in de ontwikkeling van de software en hardware hebben we een hoogwaardig product kunnen neerzetten die naadloos aansluit aan de behoefte van zowel de directe consument (de gebruiker) als behoefte van de omringende mensen van de directe consument (mantelzorgers en verzorgers).

Daarnaast zullen we altijd onze producten blijven ontwikkelen en nemen we feedback van onze gebruikers ook van harte, want samen zetten wij een goed product neer die zoveel mogelijk aan jouw behoeften voldoet.

Naast consumenten is BBrain ook geschikt voor in de zorg voor zorg op afstand.

getest door specialisten en gebruikers

De verschillen tussen de BBrain Family G2 kalenderklok en de Basic Digitale kalenderklok

Basic Digitale KalenderklokFamily G2 Kalenderklok
10 inch beeldscherm
Interactief
Op afstand beheerbaar
Slechtziende functie
Extra grote cijfer en letters mogelijk
Automatische omschakeling zomer- en wintertijd
Beeldbellen mogelijk
Berichten, foto’s en reminders sturen via app
Analoge tijdsweergave mogelijk
Digitale tijsdweergave mogelijk
Alarmen instellen mogelijk
Mogelijkheid omschakelen naar D2 (dementie) variant
Abonnement
Prijs59,-199,- (excl. abonnement)

Welke kalenderklok past bij mij?

Welke kalenderklok het meest geschikt is voor jouw situatie is natuurlijk persoonlijk voor iedereen. Zoek je een kalenderklok omdat je of jouw groot(ouders) de tijd op de reguliere klok niet meer zo goed kunnen zien? En vinden ze het fijn om voor opstaan, het middagdutje en naar bed gaan een alarm te stellen? Dan is een Basic Digitale Kalenderklok voldoende voor ze.

Zoek je een kalenderklok die ook nog op afstand beheerbaar is en je dichter bij je (groot)ouders brengt middels beeldbellen en berichtjes en foto’s sturen? Dan is de BBrain Family G2 een geschiktere variant voor jou. Deze kun je tevens laten omzetten door ons naar de passieve variant, de BBrain Family D2. Dit is mogelijk op elk gewenst moment.

Ben je toch meer op zoek naar een dementieklok die minder prikkels afgeeft dan de BBrain Family G2? Dan neem eens een kijkje op onze dementieklokken pagina.