Dementieklokken van BBrain

Ondersteuning bij Dementie

Dementieklokken zijn slimme hulpmiddelen voor ouderen die helpen bij afname van tijdsbesef, het creëren van structuur en geven van ondersteuning om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Bij mensen met (beginnende) dementie is het van belang dat er rust en structuur gecreëerd wordt. Het liefst in een prikkelvrije manier. De BBrain Family D2 en de Digitale en Analoge dementieklokken helpen hierbij. Doordat de tijd groot wordt weergeven op het scherm is met één blik duidelijk hoe laat het is. Naast de tijd, worden de datum, weekdag en het dagdeel weergeven. De BBrain Family D2 spreekt dit ook nog uit indien gewenst. Daarnaast kunnen met herinneringen en alarmen activiteiten als opstaan en medicatie inname worden ondersteund.

BBrain biedt drie soorten dementieklokken voor senioren aan: de BBrain Family Dementieklok D2, deze heeft de meeste mogelijkheden, de BBrain Basic Digitale Dementieklok en de BBrain Basic Analoge Dementieklok. Lees hieronder alles over dementieklokken en welke dementieklok het beste bij jouw situatie past.

BBrain basic digitale dementieklok

BBrain Basic Digitale Dementieklok

69,95

  • Geen interactieve klokgebruiker nodig
  • Volledig gericht op rust & structuur
  • Met slechtziende functie
  • Extra grote klok & lettergrootte
Bbrain Basic analoge dementieklok

BBrain Basic Analoge Dementieklok

169,-

  • Geen interactieve klokgebruiker nodig
  • Volledig gericht op rust & structuur
  • Met slechtziende functie
  • Analoge én Digitale tijdsweergave mogelijk

Waarom een BBrain dementieklok?

Ondersteuning bij afgenomen tijdsbesef

Een BBrain dementieklok ondersteunt bij een afname in tijdsbesef. Dementerenden hebben vaker moeite met kloklezen, en dikwijls met het lezen van een digitale klok. Een dementieklok ondersteunt hierbij door de tijd, datum en dagdeel groot weer te geven. Doordat dementerenden vaker de digitale tijdsweergave niet meer herkennen, is de tijd bij de Family Dementieklok D2 en de Basic Analoge Dementieklok in analoge tijdsweergave weergeven. Indien gewenst spreekt de Family D2 Dementieklok de tijd, dagdeel en datum ook uit om het hele uur of indien men op de klok op het touchscreen tapt.

BBrain voor slechtzienden

De cijfers en letters op de dementieklok worden groot weergeven op het 10 inch scherm zodat de datum en tijd goed af te lezen is. Speciaal voor de slechtziende ouderen is er een slechtziende functie die u eenvoudig in en uit kunt schakelen. Dit is een functie waar de letters en cijfers in het geel worden weergeven op een zwarte achtergrond dat zorgt voor een maximaal contrast zodat het makkelijker af te lezen is.

Icoon dementie

Een goede hulp voor senioren met (beginnende) dementie. Er kunnen bijvoorbeeld alarmen worden ingesteld wanneer het tijd is om op te staan, voor het middagdutje, voor naar bed te gaan, wanneer het tijd is voor het innemen van medicatie, de verjaardag, Kerstmis en Nieuwjaar. Bij de Family D2 Dementieklok ben je vrij om deze zelf in te stellen en bij de Basic Digitale en Analoge Dementieklok zijn deze al vooraf ingesteld, maar kun je wel zelf de tijd bepalen. Bij de Family D2 kun je ook herinneringen (eventueel met foto) op afstand naar de klok versturen via de app. Je kunt aan deze herinneringen zelf een tijd en datum koppelen.

Het vergroten van de zelfredzaamheid

Een dementieklok vergroot zelfredzaamheid. De ondersteuning in tijdsbesef en de alarmen en herinneringen zorgen ervoor dat de gebruiker weer wat zelfredzamer wordt. Daarnaast wordt de zelfredzaamheid nog een stuk vergroot bij de Family D2 Dementieklok, waar de familie of verzorgers makkelijker kunnen ondersteunen op afstand waardoor de oudere langer zelfstandig thuis kan blijven wonen.

Dagelijkse planning en structuur

Daarnaast ondersteunt een dementieklok bij het creëren van structuur en overzicht wat belangrijk is bij dementie. Dementerende kunnen steeds meer moeite krijgen met het herkennen van de meest basic dagelijkse activiteiten, zoals opstaan of naar bed gaan. Dementieklokken kunnen met alarmen en plaatjes aanduiden wanneer het tijd is om op te staan, de medicijnen in te nemen en naar bed te gaan. Ook kan er een alarm worden ingesteld voor de eigen verjaardag, Kerst en Nieuwjaar. Bij de Family D2 Dementieklok kunnen meer alarmen en herinneringen worden ingesteld en kunnen herinneringen vanaf de app naar de dementieklok worden gestuurd.

Bbrain is prikkelvrij

De alle drie de dementieklokken zijn prikkelvrij. Ze hebben een rustige, zwarte achtergrond zonder te veel afleiding. Deze kan bij de Family D2 Dementieklok ook veranderd worden indien gewenst.
Je kunt zelf bepalen in welke mate de klok prikkelvrij is. Als de gebruiker wel nog prikkels aankan dan kunt u de Family D2 Dementieklok ook omzetten naar een G2. Je kunt op een later moment altijd nog bepalen om terug te switchen naar een prikkelvrije D2.

Contact en verbinding

Tot slot komt de BBrain Family D2 Kalenderklok met een app waarbij mantelzorgers of verzorgers makkelijk de klok kunnen beheren op afstand en eenvoudig kunnen beeldbellen. Het beeldbellen kan bij de Family D2 alleen van de app naar de dementieklok, om zo te voorkomen dat de dementerende per ongeluk de beeldbelfunctie activeert. De app geeft je de mogelijkheid om activiteiten in combinatie met een foto naar de dementieklok te sturen, te beeldbellen en herinneringen te beheren. En dat allemaal op afstand. Zo kun je jouw dementerende (groot)ouders altijd ondersteunen, ongeacht waar je bent!

Een basic dementieklok is dus voornamelijk om te ondersteunen bij afgenomen tijdsbesef en het creëren van overzicht en structuur. De Family D2 Dementieklok is ook te beheren op afstand zodat je jouw dementerende dierbaren net even wat beter kunt ondersteunen, ook als je niet in de directe omgeving bent. Stuur bijvoorbeeld een foto van je glas water als je gaat drinken om je dementerende (groot) ouders eraan te herinneren dat ze niet vergeten te drinken. Door de mogelijkheid om te beeldbellen betrekt je jouw (groot)ouders ook dichter bij je leven, en andersom natuurlijk! De Family D2 werkt met een abonnement. Er zijn verschillende abonnementen die je maandelijks kunt opzeggen.

Met een Family D2 Dementieklok vergroot je dus niet alleen de zelfredzaamheid van je (groot)ouders, maar verklein je ook eenzaamheid en kun je er altijd voor je (groot)ouders zijn!

BBrain Dementieklokken: Klokken met een missie

De dementieklokken van BBrain zijn gemaakt vanaf de werkvloer. Specialisten, verplegend personeel, gebruikers en mantelzorgers hebben allemaal de koppen bij elkaar gestoken om zo een kwalitatief hulpmiddel voor dementerenden neer te zetten. Een hulpmiddel dat dementerenden een stukje zelfredzaamheid en zelfverzekerdheid teruggeeft en de familie en verzorgers de mogelijkheid biedt om op afstand te ondersteunen, waar en wanneer je wilt. Omdat leven met dementie al lastig genoeg is.

Overigens kan de BBrain ook eenvoudig ingezet worden in de zorg voor zorg op afstand. Lees op onze BBrain voor zorgprofessionals pagina hoe BBrian in de zorg toegepast kan worden.

Dementie klok: getest door specialisten en gebruikers

De verschillen tussen de BBrain Family D2 Dementieklok en de Basic Digitale/Analoge Dementieklok

Het enige verschil tussen de BBrain Basic Analoge en Digitale dementieklok is dat, de naam zegt het al, de Analoge dementieklok een analoge tijdsweergave heeft en de Digitale dementieklok een digitale tijdsweergave heeft. Bij de Analoge Dementieklok is het ook mogelijk om toch voor een digitale tijdsweergave te kiezen, dus is eigenlijk twee klokken in één. Bij de Digitale is het helaas niet mogelijk om voor ook voor een analoge tijdsweergave te kiezen.

Verder zijn de verschillen tussen de Family D2 Dementieklok en de Basic dementieklokken:

Basic Digitale DementieklokBasic Analoge DementieklokFamily D2 Dementieklok
10 inch beeldscherm
Interactief
Op afstand beheerbaar
Slechtziende functie
Extra grote cijfer en letters mogelijk
Automatische omschakeling zomer- en wintertijd
Beeldbellen mogelijk
Berichten, foto’s en reminders sturen via app
Analoge tijdsweergave mogelijk
Digitale tijsdweergave mogelijk
Alarmen instellen mogelijk
Mogelijkheid omschakelen naar interactieve G2 variant
Abonnement
Prijs69,95169,-199,- (excl. abonnement)
Basic DigitaalBasic AnaloogD2
10 inch beeldscherm
Interactief
Op afstand beheerbaar
Slechtziende functie
Extra grote cijfer en letters mogelijk
Automatische omschakeling zomer- en wintertijd
Beeldbellen mogelijk
Berichten, foto’s en reminders sturen via app
Analoge tijdsweergave mogelijk
Digitale tijsdweergave mogelijk
Alarmen instellen mogelijk
Mogelijkheid omschakelen naar interactieve G2 variant
Abonnement
Prijs69,95169,-199,- (excl. abonnement)

Welke dementie klok past het beste bij mijn situatie?

Welke dementie klok het meest geschikt is voor jouw situatie is natuurlijk persoonlijk voor iedereen. Hebben je (groot)ouders moeite met kloklezen en met het herkennen in welk dagdeel ze zich bevinden, maar hebben ze verder geen ondersteuning nodig? Dan is een basic kalenderklok in principe voldoende. Je hebt dan de keuze uit een Basic Digitale Dementieklok of een Basic Analoge Dementieklok.

Analoog of digitaal? Omdat dementerende vaker moeite hebben (of krijgen) met het aflezen van een digitale klok, is de analoge dementie klok de meest gekozen variant van deze twee. Dit zijn eigenlijk twee klokken in één en je hebt zo de mogelijkheid op elk gewenst moment te switchen naar een digitale of analoge tijdsweergave.

Vind je het fijn om je (groot)ouders op afstand via de app te ondersteunen? Dan is de BBrain Family D2 Dementieklok de geschikte klok voor jouw situatie. Bij de Family D2 Dementieklok heb je tevens de mogelijkheid deze om te zetten naar de interactieve variant: de Family G2.

Meer op zoek naar een kalenderklok? Neem dan eens een kijkje bij onze kalenderklokken pagina.