Dementieklokken van BBrain

Ondersteuning bij Dementie

Dementieklokken zijn technologische hulpmiddelen speciaal ontworpen voor dementerenden die ondersteunen bij afname van tijdsbesef, het creëren van structuur en geven van ondersteuning om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Bij mensen met (beginnende) dementie, van alzheimer tot Lewy Body Dementie, is het van belang dat er rust en structuur gecreëerd wordt. Het liefst in een prikkelvrije manier. De BBrain Family D2 en de Analoge dementieklokken helpen hierbij. Doordat de tijd groot wordt weergeven op het scherm is met één blik duidelijk hoe laat het is. Naast de tijd, worden de datum, weekdag en het dagdeel weergeven. De BBrain Family D2 spreekt dit ook nog uit indien gewenst. Daarnaast kunnen met herinneringen en alarmen activiteiten als opstaan en medicatie inname worden ondersteund.

BBrain biedt twee soorten dementie klokken voor dementerenden aan: de BBrain Family Dementieklok D2, deze heeft de meeste mogelijkheden en de BBrain Basic Analoge Dementieklok. Lees hieronder alles over dementieklokken en welke dementieklok het beste bij jouw situatie past.

Basic dementieklok analoog

BBrain Basic Analoge Dementieklok

99,-

  • Geen interactieve klokgebruiker nodig
  • Volledig gericht op rust & structuur
  • Met slechtziende functie
  • Analoge én Digitale tijdsweergave mogelijk

Waarom een BBrain dementieklok?

Kalenderklokken: Ondersteuning bij afgenomen tijdsbesef

Een BBrain dementieklok is een ideale klok voor dementerenden, omdat ze ondersteunen bij een afname in tijdsbesef. Dementerenden hebben vaker moeite met kloklezen. Zeker als het een digitale tijdsweergave betreft. Een dementen klok ondersteunt hierbij door de tijd, datum en dagdeel groot weer te geven. Doordat dementerenden vaker de digitale tijdsweergave niet meer herkennen, is de tijd bij de Family Dementieklok D2 en de Basic Analoge Dementieklok in analoge tijdsweergave weergeven. Indien gewenst, spreekt de Family D2 Dementieklok de tijd, dagdeel en datum ook uit om het hele uur of indien men op de klok op het touchscreen tikt.

Kalenderklokken met slechtziendenfunctie

De cijfers en letters op de dementieklok worden groot weergeven op het 10 inch scherm zodat de datum en tijd goed af te lezen is. Speciaal voor de slechtzienden is er een slechtziende functie die u eenvoudig in en uit kunt schakelen. Dit is een functie waar de letters en cijfers in het geel worden weergeven op een zwarte achtergrond dat zorgt voor een maximaal contrast zodat het makkelijker af te lezen is. Daardoor zijn deze klokken zeer geschikt voor dementerende ouderen.

Geheugensteuntjes door kalenderklokken

Geheugensteuntjes. Bij onze klokken voor dementerende ouderen kunnen alarmen worden ingesteld. Bijvoorbeeld, wanneer het tijd is om op te staan, voor het middagdutje, voor naar bed te gaan en wanneer het tijd is voor het innemen van medicatie. Bij de Basic Digitale en Analoge Dementieklok zijn deze al vooraf ingesteld, maar kun je wel zelf de tijd bepalen en bij de Family D2 Dementieklok ben je vrij om deze zelf in te stellen. Bij de Family D2 kun je ook herinneringen (eventueel met foto) op afstand naar de klok versturen via de app.

Kalenderklokken vergroten zelfredzaamheid

Een klok voor dementie vergroot zelfredzaamheid. De ondersteuning in tijdsbesef, de alarmen en de herinneringen zorgen ervoor dat de gebruiker weer wat zelfredzamer wordt. Daarnaast wordt de zelfredzaamheid nog een stuk vergroot bij de Family D2 Dementieklok, waar de familie of verzorgers makkelijker kunnen ondersteunen op afstand waardoor de oudere langer zelfstandig thuis kan blijven wonen.

Kalenderklokken helpen bij dagelijkse planning en structuur

Daarnaast ondersteunt een klok voor dementie bij het creëren van structuur en overzicht wat belangrijk is bij dementie. Dementerende kunnen steeds meer moeite krijgen met het herkennen van de meest basic dagelijkse activiteiten, zoals opstaan of naar bed gaan. Dementieklokken kunnen met alarmen en plaatjes aanduiden wanneer het tijd is om op te staan, de medicijnen in te nemen en naar bed te gaan. Ook kan er een alarm worden ingesteld voor de eigen verjaardag, Kerst en Nieuwjaar. Bij de Family D2 Dementieklok kunnen meer alarmen en herinneringen worden ingesteld en kunnen herinneringen vanaf de app naar de dementieklok worden gestuurd.

Bbrain is prikkelvrij

Alle drie de dementieklokken zijn prikkelvrij. Ze hebben een rustige, zwarte achtergrond zonder te veel afleiding. Deze kan bij de Family D2 Dementieklok ook veranderd worden indien gewenst. Als de gebruiker wel nog prikkels aankan dan kunt u de Family D2 Dementieklok ook omzetten naar de G2 variant. Je kunt op een later moment altijd nog bepalen om terug te switchen naar een prikkelvrije D2.

Contact en verbinding

Tot slot is de Family D2 Dementieklok een klok voor dementerende ouderen waarbij mantelzorgers of verzorgers makkelijk via de app de klok kunnen beheren op afstand en eenvoudig kunnen beeldbellen. Het beeldbellen kan bij de Family D2 alleen van de app naar de dementieklok, om zo te voorkomen dat de dementerende per ongeluk de beeldbelfunctie activeert. De app geeft je de mogelijkheid om activiteiten in combinatie met een foto naar de dementieklok te sturen, te beeldbellen en herinneringen te beheren. En dat allemaal op afstand. Zo kun je jouw dementerende (groot)ouders altijd ondersteunen, ongeacht waar je bent!

Waar het doel van de basic dementieklok analoog voornamelijk is om te ondersteunen bij tijdsbesef, is het bij de Family D2 Dementieklok is het ook mogelijk als mantelzorger je dierbare op afstand te ondersteunen, op elk moment van de dag. Stuur bijvoorbeeld een foto van je glas water als je gaat drinken om je dementerende (groot) ouders eraan te herinneren dat ze goed moeten drinken. Of beeldbel met ze of te kijken hoe het met ze gaat of even gezellig te kletsen. Daarom zijn de BBrain Family klokken een populair hulpmiddel bij dementie.

De Family D2 werkt met een abonnement. Er zijn verschillende abonnementen die je maandelijks kunt opzeggen.

Met een Family D2 Dementieklok vergroot je dus niet alleen de zelfredzaamheid van je (groot)ouders, maar verklein je ook eenzaamheid en kun je er altijd voor je (groot)ouders zijn!

Een BBrain Dementieklok: Dé klok voor dementerenden

Onze BBrain dementieklokken zijn dé klok voor dementerenden, omdat ze zijn gemaakt vanaf de werkvloer. Specialisten, verplegend personeel, gebruikers en mantelzorgers hebben allemaal de koppen bij elkaar gestoken om zo een kwalitatieve klok voor dementerenden neer te zetten. Een klok voor dementie die een stukje zelfredzaamheid en zelfverzekerdheid teruggeeft aan de gebruikers, en de familie en verzorgers de mogelijkheid biedt om op afstand te ondersteunen, waar en wanneer je wilt. Omdat leven met dementie al lastig genoeg is.

Overigens kan de BBrain ook eenvoudig ingezet worden in de zorg voor zorg op afstand en om veilig te beeldbellen in de zorg. Lees op onze BBrain voor zorgprofessionals pagina hoe BBrian in de zorg toegepast kan worden.

Dementie klok: getest door specialisten en gebruikers

De verschillen tussen de BBrain Family D2 Dementieklok en de Basic Analoge Dementieklok

De verschillen tussen de Family D2 Dementieklok en de Basic Analoge dementieklok:

Basic Analoge DementieklokFamily D2 Dementieklok
10 inch beeldscherm
Interactief
Op afstand beheerbaar
Slechtziende functie
Extra grote cijfer en letters mogelijk
Automatische omschakeling zomer- en wintertijd
Beeldbellen mogelijk
Berichten, foto’s en reminders sturen via app
Analoge tijdsweergave mogelijk
Digitale tijsdweergave mogelijk
Alarmen instellen mogelijk
Mogelijkheid omschakelen naar interactieve G2 variant
Abonnement
Prijs119,-229,- (excl. abonnement)
Basic AnaloogD2
10 inch beeldscherm
Interactief
Op afstand beheerbaar
Slechtziende functie
Extra grote cijfer en letters mogelijk
Automatische omschakeling zomer- en wintertijd
Beeldbellen mogelijk
Berichten, foto’s en reminders sturen via app
Analoge tijdsweergave mogelijk
Digitale tijsdweergave mogelijk
Alarmen instellen mogelijk
Mogelijkheid omschakelen naar interactieve G2 variant
Abonnement
Prijs119,-229,- (excl. abonnement)

Welke dementie klok past het beste bij mijn situatie?

Welke dementie klok het meest geschikt is voor jouw situatie is natuurlijk persoonlijk voor iedereen. Hebben je (groot)ouders moeite met kloklezen en met het herkennen in welk dagdeel ze zich bevinden, maar hebben ze verder geen ondersteuning nodig? Dan is een Basic Analoge Dementieklok voldoende.

Vind je het fijn om je (groot)ouders te beeldbellen en ze op afstand via de app te ondersteunen? Dan is de BBrain Family D2 Dementieklok de geschikte klok voor jouw situatie. Bij de Family D2 Dementieklok heb je tevens de mogelijkheid deze om te zetten naar de interactieve variant: de Family G2.

Staat uw ideale seniorenklok hier niet tussen? Neem dan eens een kijkje bij onze kalenderklokken.