Dementieklok analoog van BBrain

Een dementieklok analoog is tegenwoordig een populair hulpmiddel bij dementie. Het ondersteunt dementerenden en hun verzorgers en familie in het dagelijkse leven. Lees hier wat een analoge dementieklok is, wat de voordelen zijn en welke het meest geschikt is voor jouw situatie.

Wat is een analoge dementieklok?

Een analoge dementieklok is een technologisch hulpmiddel die ondersteuning biedt bij dementie, van Alzheimer tot aan Lewy Body Dementie. Ouderen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen krijgen vaker moeite met tijdsbesef. Ze vergeten vaker de dag of het dagdeel en krijgen vaker moeite met het lezen van de tijd in digitale weergave.

Met een analoge dementieklok worden deze obstakels grotendeels getackeld. Met één blik op de analoge dementieklok is meteen duidelijk wat de tijd, datum, dag en dagdeel is. Zoals de benaming al verklapt, wordt de tijd in analoge weergave getoond, omdat dementerenden vaker moeite hebben of kunnen krijgen met de digitale klok lezen.

Het hangt er wel per klok of merk vanaf wat precies wordt weergeven. Sommige dementieklokken met analoge tijdweergave geven naast de tijd alleen nog de datum weer. De Analoge Dementieklokken van BBrain geven ook nog de dag en het dagdeel weer. De BBrain D2 Dementieklok Analoog spreekt dit ook uit.

D2 Dementieklok analoog

De analoge dementieklokken van BBrain

De analoge dementieklokken van BBrain hebben een overzichtelijke weergave van tijd, datum, dag en dagdeel waar we ons op dat moment in bevinden. De tijd wordt zoals de naam als zegt weergeven in een analoge vorm. Daarnaast kan er ook voor gekozen worden om te switchen naar een digitale tijdweergave mocht dat gewenst zijn. Als de dementerende in een later stadium toch moeite krijgt met het begrijpen van de digitale tijd, kan deze eenvoudig zelf omgeswitcht worden naar een analoge tijdweergave.

Daarnaast hebben de analoge dementieklokken van BBrain een alarmfunctie en slechtziende functie. Met de alarmfunctie kunnen vooraf ingestelde alarmen worden ingesteld. De slechtziende functie zorgt ervoor dat de letters en cijfers geel worden voor extra contrast op de zwarte achtergrond.

BBrain biedt twee analoge dementieklokken aan: De Basic Dementieklok Analoog en de Family D2 Dementieklok.

De verschillen tussen de Basic Dementieklok Analoog en de Family D2 Dementieklok

De Basic Dementieklok Analoog en de Family D2 Analoge Dementieklok verschillen in een aantal punten van elkaar. Het grootste verschil is dat de Family D2 op afstand beheerbaar is en het mogelijk is om te beeldbellen en dit kan de Basic Dementieklok Analoog niet.

Op afstand beheerbaar: de Basic Dementieklok Analoog is niet op afstand beheerbaar. De Family D2 klok wel. Met een app kunnen verzorgers en familie herinneringen en foto’s sturen naar de klok. Zo kun je bijvoorbeeld als je (groot)ouders de volgende dag om 15u naar de kapper moet een herinnering in de klok zetten, eventueel met een foto. De dementen klok geeft dan een herinnering op een zelf ingestelde tijd voor de afspraak.

Beeldbellen: De Family D2 Analoge Dementieklok geeft de mogelijkheid om te beeldbellen met de app te beeldbellen naar de klok. Dit was een grote verademing voor veel gebruikers in deze tijd waar fysiek langsgaan lastiger werd. Zo konden ze hun (groot)ouders toch nog vaker spreken én zien.

Verder zijn de verschillen en functionaliteiten:

BBrain Family D2 - Home

Family D2 Analoge Dementieklok

229,-
 • Op afstand beheerbaar
 • Met uitspraak van tijd, datum & dag(deel)
 • Met slechtziende functie
 • Analoge én digitale tijdsweergave mogelijk
 • Beeldbellen mogelijk
 • Automatische overschakeling zomer- en wintertijd
 • Kan worden omgezet naar de interactieve G2 variant
 • Met abonnement (v.a. 6,95 p/m)
Basic dementieklok analoog

Basic Dementieklok analoog

229,-
 • Digitale én analoge tijdweergave mogelijk
 • Met slechtziende functie
 • Met standaard vooraf ingestelde alarmen (bijv. medicijnenherinnering)
 • Zonder abonnement

Welke analoge dementieklok past mij mijn situatie?

Twijfel je welke analoge dementieklok geschikt is voor jouw situatie? Maak het voor jezelf helder waarvoor je de analoge dementieklok koopt. Is het puur ter ondersteuning van afgenomen tijdsbesef van je (groot)ouders? Dan is Basic Dementieklok Analoog geschikt voor jou. Je kunt er eventueel ook nog standaard vooraf ingestelde alarmen mee instellen, zoals een alarm voor medicijninname.

Vind je het een fijn idee om je (groot)ouders op afstand te kunnen ondersteunen met het sturen van activiteiten/herinneringen, foto’s en de mogelijkheid om te beeldbellen? Dan is de BBrain Family D2 Analoge Dementieklok het meest geschikt voor jou. Houd er wel rekening mee dat bij deze klok een abonnement nodig is om optimaal te kunnen profiteren van de functionaliteiten.

Voor Rachelle8 was de Family D2 Analoge Dementieklok in ieder geval de juiste keuze. Lees hieronder wat ze er precies van vond:

⭐⭐⭐⭐⭐
Mijn oma is weer opgewekt!

Ik heb deze klok voor mijn oma gekocht. Ze heeft dementie en zit in een speciaal verpleeghuis. Ze is ontzettend blij met de BBrain. Ik kan echt zeggen dat ze veranderd is, sinds ze de klok heeft. Het geeft haar meer rust, structuur en besef van tijd. Tevens is ze een stuk opgewekter, aangezien we nu fijn met haar kunnen beeldbellen. Zo kunnen we elkaar toch net even wat vaker zien. Echt een aanrader voor senioren met dementie.

Rachelle8 | Eijsden | 30 juni 2020
via Bol.com

Bekijk ook eens onze andere seniorenklokken; De BBrain kalenderklokken waarvan de BBrain Family G2 de interactieve kalenderklok is.