“Zorgeloos in en buitenshuis”

Personenalarmering van BBrain

Veilig thuis & onderweg

Personenalarmering is een technologisch hulpmiddel dat steeds populairder aan het worden is. Het is een enorme steun voor zowel ouderen als verzorgers. Het geeft ouderen of mensen met een beperking wat zelfstandigheid en zelfverzekerdheid terug. En dat is één van de hoofdredenen waarom we personenalarmering hebben ontwikkeld, want het leven is al lastig zat. Naast dat er veel vraag was voor personenalarmering bij onze klanten, sluit het ook nog perfect aan bij onze seniorenklokken: De BBrain kalenderklokken en dementieklokken.

Nog niet zo bekend met personenalarmering? Lees dan nog even verder en kom te weten wat het is, wat de voordelen zijn en wat het mogelijk toevoegt aan jouw leven.

BBrain Personenalarmering

178,95
Personenalarmering BBrian
  • Sla alarm met één druk op de knop
  • Creëert veilige & zelfstandige (thuis)situaties
  • Inclusief Dwaaldetectie
  • Stevig en toch compact
  • Er kunnen meerdere verwanten worden gekoppeld
  • Deze verwanten worden ook allemaal tegelijk verwittigd indien alarm geslagen is

Wat is personenalarmering?

Personenalarmering, ook vaker alarmknop, sos knop of persoonsalarmering genoemd, is een apparaatje waarmee die het mogelijk maakt om hulp op te roepen in noodsituaties. Het apparaatje is in veel gevallen van klein formaat zodat het om de hals gedragen kan worden en gemakkelijk overal mee naartoe genomen kan worden. De meeste personenalarmen functioneren zowel thuis als buitenshuis, zo ook die van BBrain.

Met de BBrain Personenalarmering kun je alarm slaan met één druk op de knop. De verwanten krijgen meteen via de mobiele app een melding. Zij hebben dan de mogelijkheid om hierop te reageren door naar de personenalarmering te bellen. De personenalarmering neemt dan automatisch op en zo kan er gecommuniceerd worden. Er kan dan meteen gepeild worden wat er aan de hand is en welke actie(s) er vervolgens moeten worden ondernomen. Tevens zien de verwanten op de mobiele app precies de locatie van degene die alarm heeft geslagen. Heel handig voor als degene in nood zich buitenshuis is en niet precies weer waar die zich bevindt. Bekijk ook onze BBrain Persoonsalarmering infographic en zie hoe het precies werkt.

Met personenalarmering kan er dus snel hulp worden ingeschakeld. Natuurlijk hopen we dat het niet nodig zal zijn, maar de gedachte dat het mogelijk is stel er zou wat gebeuren is voor velen geruststellend. Zowel voor degene zelf alsook voor de mantelzorgers of verzorgers. De BBrain personenalarmering maakt het mogelijk met een gerust hart bijvoorbeeld alleen thuis zijn of zelf boodschappen doen.

Voor wie is persoonsalarmering geschikt?

Persoonsalarmering is in principe voor iedereen die angstig is dat er zich op een bepaald moment een situatie voordoet waarbij hij of zij hulp nodig heeft, maar niet aan die hulp kan komen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die slecht ter been zijn die bang zijn om op weg naar of van de winkel te vallen. Persoonsalarmering kan die angst wegnemen en vervangen met geruststelling. Geruststelling dat men indien zo’n situatie zich zou voordoen, men meteen hulp kan inschakelen.

Personenalarmering is vooral populair bij ouderen en vooral ouderen die alleen zijn. Zij vinden het vaker een geruststellend idee dat als er iets zou gebeuren zoals een valpartij of het ervaren van klachten zoals benauwdheid of duizeligheid dat ze dan meteen actie kunnen ondernemen.

Het wordt ook vaker ingezet bij ouderen met dementie, zoals Lewy Body Dementie of Alzheimer. Dementerende ouderen kunnen ook vaker hulp nodig hebben. Of ze kunnen gaan dwalen door de omgeving. De BBrain Personenalarmering bevat dwaaldetectie. Zo kun je altijd de locatie van je (groot)ouders zien en een oogje in het zeil houden.

Personenalarmering van BBrain

Bij BBrain vinden we het belangrijk dat onze producten ook waarde toevoegen. Dat ze het leven van ouderen en mensen met een beperking iets gemakkelijker kunnen maken. Dat hopen we ook te bereiken met de personenalarmering van BBrain. We hopen mensen zo een stukje zelfstandigheid te bieden en de angst die zo mogelijk ervaren te vervangen met geruststelling. Zowel voor drager van de personenalarmering als voor de kinderen, kleinkinderen, verzorgers en noem maar op.

De personenalarmering van BBrain is dan ook met veel onderzoek, kennis, zowel uit de theorie als de praktijk, en de nieuwste technieken ontwikkeld.

We blijven ook telkens werken aan het verder ontwikkelen van BBrain persoonsalarmering zodat deze ook up-to-date blijft van de nieuwste technieken. Zo zal er een grote fase 2 update komen in de toekomst waarbij geo fencing mogelijk zal zijn en de mogelijkheid om spraakberichten en herinneringen te ontvangen via het apparaatje. Hier zijn we volop mee bezig!