Waarom een dementieklok

Een dementieklok is een klok die behalve de tijd extra informatie geeft, zoals de datum, de dag en het dagdeel. De klok heeft extra grote letters en wordt ook kalenderklok, seniorenklok of alzheimerklok genoemd. Het is een slim hulpmiddel bij dementie of beginnende geheugenproblemen.

Vaak wordt een dementieklok gebruikt als mensen niet meer goed weten welke dag het is, maar ook bij slechtziendheid is het een uitkomst. En hoe handig is het als een klok je aan je afspraken herinnert?

 

BBrain Family D2 - Op tafel

Structuur

Een dementieklok biedt ouderen grip op hun leven, waardoor ze beter blijven functioneren en langer zelfstandig kunnen wonen. De klok helpt bij een duidelijke dagindeling, zorgt dat de gebruiker zich goed kan oriënteren in tijd en geeft reminders over bijvoorbeeld medicijninname of etenstijden.

Ontwikkeld vanuit ervaring

BBrain dementieklokken zijn ontwikkeld vanaf de werkvloer: samen met specialisten, verplegend personeel, mantelzorgers en gebruikers. Daarbij is de meest recente kennis over dementie toegepast.

Ideaal bij slechtziendheid

Ongeveer 85% van alle visuele beperkingen in Nederland komt voor bij mensen vanaf vijftig jaar. In combinatie met het extra grote (10 inch) scherm hebben BBrain Family kalenderklokken een zeer goede leesbaarheid. Naast deze weergave met de rode balk, zijn twee andere weergaves mogelijk: de standaard zwart-wit weergave en een zwart-gele weergave voor slechtzienden.

Digitaal én analoog

Het komt geregeld voor dat dementerenden de digitale tijdsaanduiding (16:34) niet meer herkennen. Als dit het geval is, dan is een analoge dementieklok handiger. Mensen met dementie herkennen vaak wel nog de stand van de wijzers. Bij de BBrain Family D2 dementieklok heb je de keuze uit digitale of analoge weergave.

Reminders en alarmen

BBrain dementieklokken bieden diverse mogelijkheden voor het instellen van alarmen en reminders, bijvoorbeeld medicijnreminders, meldingen bij het naar bed gaan of opstaan en losse alarmen. Het is ook mogelijk per uur een melding naar keuze te geven, zodat de gebruiker weet dat een uur voorbij is.

Beheer op afstand

Naast de BBrain Basic (de basisuitvoering van de BBrain dementieklok) is er ook de BBrain Family D2 dementieklok die via internet is aan te sturen met een handige app. Via de app plaats en beheer je afspraken in de agenda, stuur je berichten of vakantiefoto’s naar de klok. Voor senioren in het algemeen of met beginnende geheugenproblemen is de BBrain Family G2 kalenderklok geschikt.

Verschil BBrain Basic Dementieklok en BBrain Family D2

BBrain Basic dementieklok

 • kalenderklok met speciale dementieweergave
 • in analoge en digitale variant
 • In één oogopslag datum, tijd en dagdeel
 • grote letters, geschikt voor slechtzienden
 • wekkerfunctie & medicijnreminders
 • weergave in 10 talen

 

BBrain Family D2 dementieklok

 • kalenderklok met speciale dementieweergave
 • online beheerbaar vanaf elke locatie
 • gratis downloadbare beheer-app (voor Apple en Android)
 • In één oogopslag datum, tijd en dagdeel
 • switch tussen analoog en digitaal
 • grote letters, geschikt voor slechtzienden
 • wekkerfunctie & medicijnreminders
 • weergave in 10 talen

Kies de juiste kalenderklok

BBrain heeft dementieklokken die precies inspelen op de behoefte van de dementerende gebruiker, maar ook seniorenklokken voor de oudere gebruiker zonder dementie.

Met de BBrain Family G2 kalenderklok voor senioren stuur je berichten en foto’s, zet je afspraken in de agenda en geef je reminders over bijvoorbeeld medicijninname. Zo geef een zelfstandige senior, bijvoorbeeld je vader of moeder, tóch dat beetje extra hulp en aandacht.